PRIVACY POLICY

The Privacy Policy Notice provides you with a better understanding of the process of personal processing data that MAJA GLUSICA PR TANGLED, Zivka Davidovića 73/11, Belgrade, Serbia, VAT: 112155389, PIB: 65912538 all company data (from now on: the company), as the initiator of the TANGLED website and ONLINE SHOP on the said site, collect about you, why and how it manages them and processes, and how and with which other persons he shares them. The privacy policy also explains the privacy rights you have concerning your personal information and how and what you can achieve.

If you do not agree with any provision on the protection of your data, please refrain from using ONLINE SHOP services on the web www.tangled.rs, and in that case, do not provide us with your personal data.

The collection, processing, and storage of your data are performed under the Republic of Serbia’s applicable regulations, primarily the Law on Personal Data Protection and the new European regulation on personal data protection – General Data Protection Regulation (GDPR).

Your privacy is important, so please read the Privacy Policy and the General Terms and Conditions of Use, all to get acquainted with the conditions, manner, rights, and obligations regarding using ONLINE SHOP at website www.tangled.rs, and the personal information we collect about you.

As TANGLED has an ONLINE SHOP, by accessing this website, specific data about you during the visit are automatically recorded and do not belong to personal data (such as a number of visits, viewed, and ordered items). The company has the right to use them to evaluate its offer, products, and improvements to the website itself.

By accepting this privacy policy, you agree that the company or its employees may be aware of your data to the extent necessary. They may collect, process, and share the personal information you provide in the application form when registering on the website: www.tangled.rs. Such data are treated as CONFIDENTIAL INFORMATION.

We collect and process personal data to protect the company’s legitimate business interests, improve its services, protect its user’s and website visitors’ interests, preserve the security of users and website visitors, and preserve public safety and public interest. All mentioned reasons follow the applicable regulations Republic of Serbia. The company stores your personal data on servers and databases protected by modern security technologies. The legal basis for the processing of this data is precisely your consent to this Privacy Policy. By accepting this privacy policy, you confirm that you have given your consent voluntarily, without threat, coercion, or delusion.

You consent to the data processing to enable the company to inform you via e-mail or SMS about all current news regarding the ONLINE SHOP on www.tangled.rs, the benefits we provide, notifications about promotions, and new products.

We want to inform you that providing information on address, telephone number, and e-mail address is a condition for concluding a contract. Without providing this information, we cannot deliver the goods to you.

Regarding the purpose of collection, we will store the data during the existence of the ONLINE SHOP or until you request their deletion. According to the Law on Personal Data Protection, you can revoke this statement of consent in full at any time by submitting a request for revocation to the address of the company’s headquarters: MAJA GLUSICA PR TANGLED, Zivka Davidovića 73/11, Belgrade, Serbia – PROTECTION OF PERSONAL DATA. In case of cancellation, the processing of your data immediately upon receipt of the request ceases.

We inform you that you have the right to request access, correction, or deletion of personal data to restrict processing, the right to object, the right to data portability, and the right to have your inaccurate personal data corrected without undue delay. You can make additional statements on this occasion.

It is your right to request information from the data controller about all the above rights, in particular:

  1. on the purpose of the processing;
  2. on the types of personal data that are processed;
  3. the recipient or types of recipients to whom personal data have been or will be disclosed, and in particular to recipients in other countries or international organizations;
  4. on the envisaged period of keeping personal data, or if that is not possible, on the criteria for determining that period;
  5. the existence of the right to request from the controller the correction or deletion of his personal data, the right to restrict processing, and the right to object to processing;
  6. the right to file a complaint to the Commissioner;
  7. available information on the source of personal data, if personal data have not been collected from the persons to whom they relate;
  8. on the existence of an automated decision-making procedure, including the profiling referred to in Article 38, para. 1 and 4 of the Law,

It is also our obligation, and your right, to inform you that if there is a violation of personal data and such a breach produces a high risk to the rights and freedoms of individuals, in which case we will notify you of:

  1. a description of the nature of the personal data breach, including the types of data and the approximate number of persons to whom the data relate, as well as the approximate number of personal data whose security has been violated;
  2. name and contact details of the person for personal data protection or information on another manner in which data on the injury can be obtained;
  3. description of possible consequences of the injury;
  4. a description of the measures taken or proposed by the operator concerning the injury, including actions taken to mitigate the adverse effects.

By agreeing to this Privacy Policy, you acknowledge that you are familiar with the terms, manner, and purpose of processing and collecting your personal information by the company or its employees. We may use the information to create offers or product notices.

The company undertakes to keep your personal data until revoking this consent and not giving it to any other company, all under the Law on Personal Data Protection (“Official Gazette of RS” No. 87/2018). Supervision over the application of the Law on Personal Data Protection, violations of the provisions of this Law, and other personal data protection tasks are performed by the Commissioner for Information of Public Importance and Personal Data Protection.

If you believe that any of your rights have been violated, you can complain with the Commissioner for Information of Public Importance and Personal Data Protection. In case of non-compliance with the rules prescribed by the Law on Personal Data Protection, a legal entity is subject to misdemeanour liability.

The privacy policy is subject to change, and in case of changes, the company will inform you via clearly visible notices on the website www.tangled.rs.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Obaveštenje o politici privatnosti obezbeđuje Vam bolje razumevanje procesa obrade ličnih podataka koje MAJA GLUŠICA PR TANGLED, matični broj: 65912538, adresa: Živka Davidovića 73/1/2/11, telefon: +381(0)63 433721, kao pokretač web sajta TANGLED i ONLINE SHOP-A na spomenutom sajtu, prikuplja o Vama, zašto i na koji način ih prikuplja i obrađuje, te kako i sa kojim drugim licima ih deli. Politika privatnosti takođe objašnjava prava privatnosti koja imate u pogledu Vaših ličnih podataka i kako i šta možete ostvariti.

Ukoliko niste saglasni sa bilo kojom odredbom o zaštiti Vaših podataka o ličnosti, molimo Vas da se uzdržite od korišćenja usluga ONLINE SHOP-A na web www.tangled.rs i da nam u tom slučaju ne dostavljate Vaše podatke o ličnosti.

Prikupljanje, obrada i čuvanje Vaših podataka vrši se u skladu sa važećim propisima Republike Srbije, pre svega Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i novom evropskom regulativom o zaštiti podataka o ličnosti – General Data Protection Regulation (GDPR).

Vaša privatnost je važna, zato Vas molimo da Politiku privatnosti pročitate zajedno sa Opštim uslovima i Pravilima korišćenja, a sve kako biste se na taj način upoznali sa uslovima, načinom, pravima i obavezama u pogledu korišćenja ONLINE SHOP-A na web sajtu www.tangled.rs, i ličnih podataka koje prikupljamo o Vama.

Kako TANGLED poseduje ONLINE SHOP, pristupom na ovu web prezentaciju određeni podaci o Vama prilikom posete se automatski beleže i ne spadaju u lične podatke (broj poseta, pregledani i poručeni artikli itd) i njih kompanija ima pravo da koristi u cilju ocene svoje ponude, proizvoda i poboljšanja same internet prezentacije.

Prihvatanjem ove politike privatnosti dajete saglasnost da kompanija odnosno njeni zaposleni mogu da budu upoznati sa Vašim podacima, u obimu koji je neophodan, kao i da mogu da prikupljaju, obrađuju, međusobno razmenjuju Vaše lične podatke koje navedete u aplikacionoj formi prilikom registracije na web sajtu: www.tangled.rs, a koje podatke će tretirati kao POVERLJIVE INFORMACIJE.

Podatke o ličnosti prikupljamo i obrađujemo u cilju zaštite legitimnih poslovnih interesa kompanije, poboljšanja usluga kompanije, zaštite interesa svojih korisnika i posetilaca web sajta, očuvanja bezbednosti korisnika i posetilaca web sajta, i očuvanja javne bezbednosti i javnog interesa, a sve u skladu sa važećim propisima Republike Srbije. Vaše lične podatke kompanija čuva na serverima i u bazama zaštićenim savremenim bezbednosnim tehnologijama. Pravni osnov za obradu ovih podataka predstavlja upravo Vaša saglasnost sa ovom Politikom privatnosti. Prihvatanjem ove politike privatnosti potvrđujete da ste saglasnost dali dobrovoljno, bez pretnje, prinude i zablude.

Saglasnost za obradu podataka dajete u cilju omogućavanja kompaniji da Vas informiše putem email-a ili sms-a o svim aktuelnim novostima u vezi sa ONLINE SHOP-OM na www.tangled.rs, pogodnostima koje pružamo, obaveštavanja o akcijama i novim proizvodima.

Obaveštavamo Vas da je davanje podataka o adresi, broju telefona i e-mail adresi uslov zaključenja ugovora obzirom da Vam bez davanja tih podataka roba ne može biti isporučena.

Imajući u vidu svrhu davanja podataka, podaci će se čuvati tokom postojanja ONLINE SHOPA ili dok ne zatražite njihovo brisanje. Shodno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti u svakom trenutku možete u celosti opozvati ovu izjavu o saglasnosti, dostavljanjem zahteva za opoziv na adresu sedišta kompanije: Živka Davidovića 73/1/2/11 – ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA. U slučaju opoziva, obrada Vaših podataka odmah po prijemu zahteva prestaje.

Obaveštavamo Vas da imate pravo da zahtevate pristup, ispravku ili brisanje podataka o ličnosti, odnosno da imate pravo na ograničenje obrade, pravo na prigovor, pravo na prenosivost podataka, pravo da se Vaši netačni podaci o ličnosti bez nepotrebnog odlaganja isprave, dopune kao i da tim povodom možete dati dodatne izjave.

Vaše pravo je da od rukovaoca podacima zahtevate informaciju o svim gore navedenim pravima, a naročito:

  1. o svrsi obrade;
  2. o vrstama podataka o ličnosti koji se obrađuju;
  3. o primaocu ili vrstama primalaca kojima su podaci o ličnosti otkriveni ili će im biti otkriveni, a posebno primaocima u drugim državama ili međunarodnim organizacijama;
  4. o predviđenom roku čuvanja podataka o ličnosti, ili ako to nije moguće, o kriterijumima za određivanje tog roka;
  5. o postojanju prava da se od rukovaoca zahteva ispravka ili brisanje njegovih podataka o ličnosti, prava na ograničenje obrade i prava na prigovor na obradu;
  6. o pravu da se podnese pritužba Povereniku;
  7. dostupne informacije o izvoru podataka o ličnosti, ako podaci o ličnosti nisu prikupljeni od lica na koje se odnose;
  8. o postojanju postupka automatizovanog donošenja odluke, uključujući profilisanje iz člana 38. st. 1. i 4. Zakona,

Takođe je naša obaveza, a Vaše pravo, da Vas obavestimo da ukoliko dođe do povrede podataka o ličnosti a takva povreda proizvede visok rizik po prava i slobode fizičkih lica, te ćete u tom slučaju biti obavešteni o:

  1. opis prirode povrede podataka o ličnosti, uključujući vrste podataka i približan broj lica na koja se podaci te vrste odnose, kao i približan broj podataka o ličnosti čija je bezbednost povređena;
  2. ime i kontakt podatke lica za zaštitu podataka o ličnosti ili informacije o drugom načinu na koji se mogu dobiti podaci o povredi;
  3. opis mogućih posledica povrede;
  4. opis mera koje je rukovalac preduzeo ili čije je preduzimanje predloženo u vezi sa povredom, uključujući i mere koje su preduzete u cilju umanjenja štetnih posledica.

Saglasnošću sa ovom Politikom privatnosti potvrđujete da ste upoznati sa uslovima, načinom i svrhom obrade i prikupljanja Vaših podataka o ličnosti, od strane kompanije, odnosno njenih zaposlenih, te da se podaci mogu koristiti u svrhe kreiranja ponuda ili obaveštenja o proizvodima.

Kompanija se obavezuje da će Vaše lične podatke čuvati do opoziva ove saglasnosti i da ih neće ustupiti ni jednoj drugoj kompaniji, sve u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. Glasnik RS“, br.87/2018). Nadzor nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, povrede odredaba ovog zakona i druge poslove zaštite podataka o ličnosti obavlja Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

U slučaju da smatrate da je neko od Vaših prava ugroženo, možete podneti pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Pravno lice u slučaju nepoštovanja pravila propisanih Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, podleže prekršajnoj odgovornosti.

Politika privatnosti podložna je promenama, te će Vas u slučaju izmena kompanija obavestiti putem jasno uočljivih obaveštenja na web sajtu www.tangled.rs.