Maya asked me to write about us, about things I like, plants for example. I can try, but I am for purely physical work! I wonder what I know about plants? Well, almost nothing. Like with most things in life, I know the basics, and the rest is mostly improvisation and my gut feeling. I’m to lazy to study.

Sisters together
Sisters together

But I’m fortunate to have that crazy sister who loves challenges; she is self-taught and persistent until she breaks in. But she gets stuck in the end, a handful of ideas but too little time, a lot of patience for delicate embroidery but too little for an open car window… Luckily, she has me for washing all the dishes after making those beautiful cooking; I tidy up the balcony after planting strawberries, I pick up all the threads after tailoring that crazy jacket… I am Mrs Wolf. And I am there to contain her energy and direct its flow.

So now, as mothers, we are still sharing the same roles. She does fine creative things with kids , even manage to take photos of all that. And I? I fall on skate parks, on roller skates, bicycles, water cities… Fortunately, she is there to document that too…

I’m thinking about how should this place be different from others? Maybe it doesn’t have to! Perhaps we can make a small community of people who have similar halves, quarters, or other fractions with which they perfectly function, or maybe and not as always. We can show that even in our 40s, we didn’t find ourselves in everything, but we are working hard on that; Some less, some more successfully.

Maja me je zamolila da napišem nešto o nama, o stavrima koje volim, o biljkama na primer. Razmišljam šta znam ja o cveću? Pa skoro ništa. Kao I o većini stvari u životu, znam ono osnovno, a ostalo je uglavnom osećaj, improvizacija. Lenja sam da učim.

Ali imam sreću da imam tu ludu sestru koja voli izazove, samouka I uporna dok ne provali, ali zapne na kraju, ima pregršt ideja, ali premalo vremena; puno strpljenja za fini vez ali premalo za otvoren prozor u kolima… Ali srecom ima I ona mene, koja operem sve sudove iza onih predivnih kolaca, sredim terasu nakon sadnje jagoda, pokupim sve končiće posle krojenja lude jakne…..

Nekim čudom u našoj kući se od prvog dana znalo ko je za šta i nekako se nismo opirale toj podeli. Ona je pametna ja lepa. Dobro I ona je lepa. Teško je izbaciti je iz kuće, a ja u kuću ne bih ulazila; može da gleda filmove I serije do kasno, ja zaspim na 17-om minutu… Tako je I sada. Kao majke podelile smo uloge, ona sa decom radi fine kreativne stvari čak sve to stigne i da fotografiše. A ja? Ja padam po skejt parkovima, na rolerima, bajsevima, vodenim gradovima… Srećom ona je tu da i to dokumetnuje…

Razmišljam po čemu bi ovaj virtuelni prostor trebalo da bude drugačiji od drugih? Možda I ne mora! Možda da napravimo malu zajednicu ljudi koji imaju slične polovine, četvrtine ili neke druge razlomke sa kojima savrseno funkcionišu, ili možda I ne baš uvek tako savršeno. Možda da pokažemo da se ni u 40-im nismo pronašle baš u svemu, ali da vredno radimo na tome, neki manje neki vise uspešno.

Leave a Reply